Opnieuw zoeken

MAASTRICHT | van Eyckstraat 6

Zeer charmante en energiezuinige jaren ’30 woning, gelegen in een rustige, kindvriendelijk en gezellige woonwijk. Op loopafstand van de historische binnenstad van Maastricht en het Frontenpark. Deze monumentale woning is ontzettend licht, instapklaar met een hoog afwerkingsniveau en verrassend ruim met 4 slaapkamers, een provisiekelder, achterom, berging en leuke ruime tuin (8,5 meter diep en 9,5 meter breed) gelegen op het Noord-Westen.

De woning is in 2010 volledig gerenoveerd en duurzaam ingericht. De woning heeft energielabel A en is volledig gasloos en vrij van radiatoren. Door middel van een warmtepompsysteem, met wand- en plafondverwarming, kan de woning in de winter worden verwarmd en in de zomer worden gekoeld. Hierdoor is het in de winter en zomer continu 21 graden. Dit zorgt voor een zeer hoog wooncomfort en een lage energierekening (circa €110,- per maand).

Typering:
Gelegen in de wijk Boschpoort, ten noorden van het historische stadscentrum, tussen de Maas en de doorgaande weg naar België. De wijk is gesitueerd op 10 minuten loopafstand van het stadscentrum, waar veel voorzieningen aanwezig zijn zoals winkels, horeca, basisscholen, het poppodium de Timmerfabriek, het filmhuis Lumière en de bioscoop Pathé. Het centraal station Maastricht ligt op 10 minuten fietsafstand. Goede autobereikbaarheid van de autosnelweg A2 richting Luik, Eindhoven en Heerlen.

Kelder:
Praktische provisiekelder van circa 6 m2.

Begane grond:
Entree/hal, meterkast (elektra en water) en toiletruimte met wandcloset en fonteintje. Ruime U-vormige woonkamer (circa 46 m2) met veel lichtinval en optimaal contact naar de tuin, inclusief open keuken met moderne aanrechtcombinatie voorzien van koelkast, diepvries, elektrische kookplaat, afzuigkap, combi magnetron/oven, close in boiler, spoelbak en vaatwasser, bijkeuken (circa 2,5 m2) alwaar aansluiting witgoed. Via de keuken en de woonkamer heeft men toegang tot de tuin alwaar terras, tuin, berging (2,54 x 1,87) en achterom.

De gehele begane grond is voorzien van mooie lichte massieve eiken visgraat parketvloer. Tuin is bereikbaar via keuken en kamer via twee dubbele openslaande tuindeuren.

1e verdieping:
Overloop, slaapkamer I (circa 11,1 m2) slaapkamer II (circa 6,7 m2) slaapkamer III (circa 9,4 m2), slaapkamer IV (circa 13,5 m2), aparte toiletruimte met wandcloset en fonteintje, badkamer (circa 1,96 x 1,78) voorzien van ligbad en dubbele vaste wastafel. De gehele 1e verdieping is voorzien van een mooie lichte laminaatvloer (met uitzondering van badkamer en toilet).

Zolder:
Vanaf de overloop te bereiken zolderverdieping middels vlizo trap, alwaar bergruimte (geen stahoogte) over de gehele oppervlakte van het huis en opstelplaats WTW-installatie en warmtepomp (warmte in de winter en koeling in de zomer).

Algemeen:
Bouwjaar: 1936, gerenoveerd in 2010 (inclusief gedeeltelijk nieuwe achtergevel).
De woning is een rijksmonument.
Perceeloppervlakte: 157 m2. Woonoppervlakte: circa 116 m2, inhoud: circa 516 m3.
De woning is voorzien van dakisolatie (van binnenuit geïsoleerd), gevelisolatie (van binnen uit) dubbele beglazing (HR++glas), plafond- en wandverwarming.
Parkeren middels parkeervergunning (slechts €47,76 per jaar), bezoekers via pasjes systeem.
Aanvaarding: in onderling overleg.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons Tijs & Cyril makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Informatie:
Tijs & Cyril Makelaardij
Bunderstraat 113, 6231 EJ Meerssen
T: 043 3655655
E: info@tijsencyril.nl

Uw woning verkopen?

Wanneer u uw huis wilt verkopen, vraag dan een adviesgesprek aan. Wij komen dan bij u langs om u vrijblijvend te adviseren over de mogelijkheden.

Gratis adviesgesprek