Opnieuw zoeken

MAASTRICHT | Kantoorweg 4

Riante en karakteristieke woonboerderij met maar liefst 6 slaapkamers, een inpandig bereikbaar zwembad, garage, wijnkelder en buitenberging gelegen op een ruim perceel van circa 2130m² met de status Rijksmonument.

Typering:
Deze woonboerderij is gelegen op circa vijftien minuten fietsafstand van het historische stadscentrum van Maastricht en letterlijk op een steenworp afstand van de Belgische grens. De bereikbaarheid met eigen en met openbaar vervoer is goed. De aansluiting op de A2 en de aansluiting op de Maastrichtse ringweg N278 zijn gemakkelijk te bereiken.

Deze Rijksmonumentale voormalige boerderij uit 1780 is in 2003 deels opnieuw gebouwd en deels gerenoveerd en onder andere voorzien van nieuw leidingwerk voor zowel elektra, riolering en water. Het dak is volledig vernieuwd alsmede de isolatie met onder andere vloerverwarming op de gehele begane grond. Tevens zijn de Cv-installaties vernieuwd en is er een uitgebreide beveiligingsinstallatie aangelegd en op strategische plekken zijn rookmelders gemonteerd. Dit alles met respect voor het authentieke karakter van de woning. Het woonoppervlak bedraagt maar liefst circa 320m² exclusief het zwembad en de inpandige garage. De woning is gelegen in een rustige, landelijke omgeving nabij het centrum van Maastricht en vanuit elke ruimte heeft u een ander mooi vrij uitzicht.

Souterrain:
Boogkelder (circa 24m²) met betonvloer met het hoogste punt van circa 2 meter.

Begane grond:
De hele begane grond heeft een tegelvloer van antieke “Bourgondische dallen”. Via de ruime ontvangsthal (circa 20m²) met aangrenzend toilet met fonteintje, komt u in de studeerkamer (circa 9m²). Vanuit hier heeft u toegang tot de woonkamer (circa 32m²), aangrenzend de zitkamer heeft een monumentaal gespelderd plafond met houten balken en een antieke haard met houtvuur op gas. De ruime leefkeuken is voorzien van een moderne, luxe keuken met kookeiland en is onder andere voorzien van gasfornuis, inbouwoven, -magnetron, -koelkast en -vaatwasser. De openslaande deuren geven toegang tot het ruime terras (circa 160m²). Tevens geeft de keuken toegang tot de bijkeuken (circa 7m²) welke toegang geeft tot de inpandige garage (circa 53m²). De garage is voorzien van vloerverwarming en 2 poorten (waarvan één met elektrische bediening). De voormalige koeienstal is in gebruik als binnenzwembad met openslaande deuren naar het terras. De ruimte heeft zijn eigen groepenkast. De ruimte is voorzien van een separaat toilet en doucheruimte. Tevens is er een ruime vrijstaande, geïsoleerde en verwarmde buitenberging (circa 26m2.)

Tuin:
De woning is gelegen op een riant perceel van circa 2.130m². De tuin heeft meerdere soorten fruitbomen, een meidoornhaag en een groot gazon. De binnenplaats heeft een panoramisch uitzicht over de tuin en de aangrenzende weilanden.

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot het separate toilet met fonteintje en badkamer met ligbad, douche en wastafel. Via de gang heeft u toegang tot slaapkamer I (circa 12 m2), slaapkamer II (circa 12 m2), slaapkamer III (circa 12 m2) en slaapkamer IV (circa 28 m2). De master bedroom heeft een aangrenzende dressroom van circa 16m² en een badkamer. De badkamer, met vloerverwarming, is voorzien van een ligbad, douche, bidet en dubbele wastafel. Via de dressroom is de ruime vide boven de garage te bereiken, deze is te gebruiken voor diverse doeleinden zoals hobby-ruimte, kantoor of opslagruimte. Deze gehele verdieping is voorzien van een eikenhouten vloer.

Tweede verdieping:
Op de gehele verdieping zijn de originele houten dakspanten zichtbaar. Ook deze verdieping is voorzien van eikenhouten vloeren. De ruime overloop geeft toegang tot een separaat toilet met fontein, bergingen, slaapkamers en badkamer. Slaapkamer V en VI zijn beide circa 15m² groot en voorzien van een dakkapel. De badkamer (circa 8m²) is voorzien van een ligbad, douche en wastafel. Ruime berging/stookruimte met opstelplaats HR-combi ketel en boiler (eigendom 2013) en WTW-installatie.

Algemeen:
Bouwjaar: 1780
Perceeloppervlakte: circa 2.130 m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 320 m2. Overige gebruiksoppervlakten: circa 110 m2 Oppervlakte externe bergruimte: circa 102 m2
Inhoud woning: circa 880 m3
Aanvaarding in onderling overleg.

Bijzonderheden:
- Woning is in 2003 geheel gerestaureerd en gerenoveerd met respect voor het karakter van de woning.
- Het betreft (gedeeltelijk) een rijksmonument (waardoor alle onderhoudskosten fiscaal voor 80 % aftrekbaar zijn), welk geheel is gerenoveerd, waarbij het karakter van de woning gewaarborgd is en gebruik gemaakt is van hoogwaardige materialen.
- De woning is uitstekend geïsoleerd hetgeen resulteert in lage energiekosten.
- De woning is goed beveiligd door onder andere een alarminstallatie aangesloten op een meldkamer.
- Vanuit de dubbele carport heeft men toegang tot de garage met elektrische garagepoort. Ook de toegangspoort tot de oprit functioneert met elektrische afstandsbediening.
- Woning heeft vier badkamers en vier separate toiletten.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).
De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Informatie:
Tijs & Cyril Makelaardij
Bunderstraat 113, 6231 EJ Meerssen
T: 043 3655655
E: info@tijsencyril.nl

Uw woning verkopen?

Wanneer u uw huis wilt verkopen, vraag dan een adviesgesprek aan. Wij komen dan bij u langs om u vrijblijvend te adviseren over de mogelijkheden.

Gratis adviesgesprek