Opnieuw zoeken

MAASTRICHT | Frans Fouraschenstraat 11

Aan de zuidrand van het prestigieuze Sphinxkwartier, grenzend aan het nieuwe culturele gebied van Maastricht rond het Bassin, de Hoge Fronten en het Eiffelgebouw, bieden wij te koop aan een recent onder architectuur (Mathieu Bruls) gebouwde, ruime instapklare parkwoning met 3 slaapkamers, (3 verdiepingen met vergunning voor 4de verdieping), Een parkeerplaats in de ondergrondse garage, achtertuin op het Zuiden én een grote afgesloten gemeenschappelijke tuin, gesitueerd tussen de Maagdendries en de Frans Fouraschenstraat.

Typering:
Het voormalige fabrieksterrein van de Sphinx wordt de komende jaren omgebouwd tot een culturele hotspot met eigentijdse huisvesting genaamd het Sphinxkwartier en dat op slechts op 500 meter van het historische stadscentrum van Maastricht. Het gebied zal een divers palet aan culturele uitingen herbergen maar ook volop ruimte bieden voor ontwikkeling, ondernemen en woongenot. In het gebied is reeds veel te beleven met de Pathe? bioscoop, filmhuis Lumie?re in de oude energiecentrale van de Sphinx, het poppodium de Muziekgieterij en inspirerende woonwinkel Loods 5. Het witte Eiffelgebouw is een iconisch en beeldbepalend gebouw in de buurt.

Souterrain:
Parkeerplaats (nr. 40) inclusief voorbereiding E-aansluiting.

Begane grond:
Hal/entree met meterkast en toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje. Royale leefruimte (circa 45 m2) met veel lichtinval. Luxe inbouwkeuken (Keukenzinnig) met groot kookeiland voorzien van zowel oven als combi-oven/magnetron, inductiekookplaat met afzuiging, vaatwasser, koelkast, vriezer en natuurstenen werkblad. De gehele begane grond is voorzien van een eikenhouten parketvloer (Bloemen parket) en vloerverwarming. Mogelijkheid tot het realiseren van een kantoorruimte aan de voorzijde van de woning, door middel van het plaatsen van een tussenwand.

Eerste verdieping:
Zitkamer/leefruimte met vide (mogelijkheid tot slaapkamer IV), slaapkamer I (circa 14m2) met inloop-badkamer I (3,45 x 1,62) voorzien van wandcloset, design badmeubel, ronde spiegel, inloopdouche en design tegels. De gehele eerste verdieping is voorzien van eikenhouten parketvloer (Bloemen parket) met vloerverwarming met uitzondering van de badkamer die is voorzien van design tegelvloer met vloerverwarming.

Tweede verdieping:
Overloop voorzien van grote lichtkoepel met toegang tot slaapkamer II (5,68 x 3,46), slaapkamer III (5,68 x 2,45), bergkast alwaar aansluitingen witgoed en WTW-installatie, ruime design badkamer II (circa 8m2) voorzien van ligbad, inloopdouche, design badmeubel met ronde spiegel en separate toilet. De gehele tweede verdieping is voorzien van eikenhouten parketvloer (Bloemen parket) met vloerverwarming met uitzondering van de badkamer en toiletruimte die zijn voorzien van design tegelvloer met vloerverwarming.

Tuin:
Achter de woning gelegen tuin op het zuiden van 40m2 (24m2 terras reeds aangelegd) voorzien van mogelijkheid tot plaatsen van schutting/haag ter afscheiding van de zijkanten. Aangrenzend ligt de grote gemeenschappelijke tuin die op korte termijn zal worden gerealiseerd. De gehele tuin zal worden aangelegd inclusief luxe hekwerken, deze tuin is enkel toegankelijk voor bewoners. Tuinarchitect: Pieroen-Hoffman

Algemeen:
Bouwjaar: 2020.
Perceeloppervlak: 106m2.
Gebruiksoppervlakte wonen: 146 m2, inhoud: 577 m3 (evt. circa 35 m2/110 m3 uit te breiden met 4de verdieping, vergunning aanwezig).
Architect: Mathieu Bruls.
Bijdrage onderhoud gemeenschappelijke tuin: € 25,- (p/m), VVE parkeergarage € 15,- (p/m). Aandeel gemeenschappelijke tuin (samen met Les Mouleurs en Sphinxtuin) De woning is voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, alle kozijnen uitgevoerd in aluminium (Schueco) Cortenstaal/Roestkleur, HR ++ beglazing op alle verdiepingen, 6 zonnepanelen, vloerverwarming, WTW installatie.
Duurzame energie via Ennatuurlijk (stadsverwarming).

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”). De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 3 dagen na? het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren. Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud. Deze informatie is door ons, Tijs & Cyril makelaardij, met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden

Informatie:
Tijs & Cyril Makelaardij
Bunderstraat 113, 6231 EJ Meerssen
T: 043 3655655
E: info@tijsencyril.nl

Uw woning verkopen?

Wanneer u uw huis wilt verkopen, vraag dan een adviesgesprek aan. Wij komen dan bij u langs om u vrijblijvend te adviseren over de mogelijkheden.

Gratis adviesgesprek